10 redenen waarom voorlezen belangrijk is

Wat is de belangrijkste eigenschap die je wilt ontwikkelen bij je kind? Als je bent zoals de meeste ouders, staat intelligentie waarschijnlijk aan de top van de lijst. We willen allemaal heldere, slimme kinderen, dat is waarom we zoveel tijd besteden aan het kiezen van de juiste scholen en ervoor zorgen dat leraren de verwachtingen waar maken. Maar vergeet niet: als ouder heb je de macht om leerpotentieel van je kinderen te verhogen, gewoon door boeken een vast onderdeel van hun leven te maken.

We weten allemaal dat voorlezen aan onze kinderen is een goede zaak is, maar ben je bekend met de specifieke voordelen die je peuters en kleuters krijgen door regelmatig voor te lezen? Hieronder zijn enkele voordelen die het belang van het voorlezen aan kinderen in de leeftijd van twee tot vijf benadrukken.

EEN STERKERE RELATIE MET JOU

Als je kind ouder wordt, zal hij niet meer rustig blijven stilzitten, hij zal spelen, rennen, en voortdurend zijn omgeving verkennen. Knuffelen met een boek laat jullie alle twee tot rust komen en laat je die zoete, knuffelige tijd van toen hij een baby was herinneren. In plaats van voorlezen te zien als een karwei of een taak, wordt het een verzorgende activiteit zijn die jullie dichter bij elkaar brengt.

DE BASIS VAN HOE JE EEN BOEK LEEST

Kinderen hebben niet de aangeboren kennis dat tekst van links naar rechts wordt gelezen, of dat de woorden op een bladzijde gescheiden zijn van de foto. Volg soms met je vinger de tekst die je leest, een essentiële vaardigheid als deze is één van de belangrijke lessen van het (voor)lezen.

Boeken hebben de macht om peuters en kleuters op een groot aantal manieren te laten leren. Als ouder is het voorlezen van je kind één van de belangrijkste dingen die je kunt doen om hem voor te bereiden op een succesvolle schoolcarrière.